Frequently Asked
Questions


Om du inte hittar svar på det du söker är du varmt välkommen att använda vårt kontaktformulär eller skicka ett mejl till irecommend@talentech.com

Vi gör vårt bästa för att besvara din fråga så snabbt vi kan. Vår ambition är att bena ut precis varenda frågetecken som finns kring denna tjänst. Läs mer om vår produkt här.

SupportJag har blivit rekommenderad, vad innebär det?
Någon som förmodligen tycker du är duktig har tipsat om dig för ett jobb på hens företag. Du ser vem som tipsat, för vilken roll och vilket företag i det sms eller mail du fått. Följ länken du fått för att läsa mer och svara på om du är intresserad.
Jag har blivit inbjuden till irecommend, varför och vad ska jag göra?
Din arbetsgivare har anslutit sig till irecommend då de vill fortsätta rekrytera riktigt bra medarbetare och dessutom göra det snabbare, billigare och mer träffsäkert samtidigt som de vill belöna er som är duktiga på att dela med er av era nätverk.

Det du behöver göra är att registrera dig via mailet du fått, sen är det bara att gå in i appen och göra dina bästa tips – så du kan kamma hem priser och belöningar.
Vad gör jag om jag är intresserad av en tjänst som jag blivit tipsad om?
Klicka på länken du fått i det sms eller mail som skickats till dig. Klicka dig vidare och skicka din intresseanmälan med eller utan LinkedIn, beroende på vad som passar dig. Därefter hör företaget av sig till dig om din profil passar in på vad de letar efter. Lycka till!
Vem kan se att jag har visat intresse för en tjänst jag blivit rekommenderad för?
Det är endast behörig administratör (den som ansvarar för den aktuella rekryteringen) på företaget du blivit tipsad för som kan se om du är intresserad av en roll. Den som tipsat om dig kan också se detta, men bara om du valt att klicka i att du godkänner att denne får se hur det går för dig i processen. Det är självklart frivilligt och i övrigt är det strikt konfidentiellt.
Varför kommer jag inte in i appen?
För att komma in i appen måste:

1. Ditt företag vara anslutet till irecommend. (Om ni inte ännu anslutit er, klicka på knappen nedan så hjälper vi er)

2. Du behöver ha registrerat dig med hjälp av det mail du fått. Om du inte hittar det – sök på "Inbjudan till irecommend" och slutför din registrering.

3. Om du redan är registrerad men ändå inte kan logga in i appen, se då till att du använder samma medium (Facebook, Linkedin eller Gmail) som det du registrerade dig med.InformationVad är irecommend?
irecommend är en unik automatiserad digital lösning för tipsrekrytering som gör rekryteringen billigare, effektivare och mer träffsäker. Genom irecommend skapar bolag förutsättningar för ökat engagemang bland medarbetarna samtidigt som de når ut till eftertraktade kandidater på ett nytt sätt.
Vad är tipsrekrytering / employee referrals?
Tipsrekrytering, eller den ofta använda benämningen employee referrals, är en kraftigt ökande trend i hur man rekryterar personal. Istället för att betala högar med pengar för annonsering eller rekryteringsbolag vill många företag idag nyttja sina medarbetares nätverk istället och belöna dem för det. Idag sker 40% av alla rekryteringar via just tips.
Vilka ligger bakom irecommend?
HR-techbolaget irecommend startade 2017 och tillhandahåller tjänsten/appen med samma namn. Tjänsten är en webblösning och applikation för tipsrekrytering som ägs och drivs av iRecommend Sweden AB.
Varför tipsrekrytering?
Det kostar mindre, går snabbare, engagerar fler och bidrar till bättre rekryteringar.
Genom en unik automatiserad digital lösning har irecommend skapat förutsättningar för ökat engagemang bland medarbetare samtidigt som företag når ut till eftertraktade kandidater på ett helt nytt sätt.
Integritetspolicy?
Här kan du läsa vår integritetspolicy - https://www.headagent.se/integritetspolicy/

Intresserad
av att testa?

Vi snackar gärna tipsrekrytering med dig, antingen över telefon eller en kaffe när ni har vägarna förbi! Du kan även kontakta oss på info@mg.irecommend.se eller genom att klicka på knappen nedan.